Vanliga frågor

Går det att använda åkpåse med en overall?

De som bor i södra Sverige ska inte behöva använda både overall och en åkpåse för kortare rundor då det inte är speciellt kallt i söder men i norra Sverige är det betydligt kallare och då gäller det att skydda barnet extra noga. Tänk på att barnet ligger stilla under längre stunder och då finns det stor risk att barnet fryser så se till att klä ditt barn med både overall eller dylikt och med åkpåse när det är riktigt kallt.

Sen beror det också på vilken typ av åkpåse eller overall det är, vissa kan vara tunnare än andra.

På vilka årstider går det att använda åkpåsen?

Åkpåsen är framförallt framtagen för vintern men det går även bra att använda den på våren och på hösten. Men det finns även åkpåsar som är framtagna för sommaren, våren, hösten. Har man barn som endast vill somna i vagnen så fungerar åkpåsen galant då du inte behöver klä ditt barn vansinnigt mycket under våren och hösten.

Finns det åkpåsar för tvillingar?

Ja det finns men det är inte helt vanligt och det finns även vissa modeller av vanliga åkpåsar som har dragkedjor nedtill som gör det möjligt att sätta ihop två av samma typ av åkpåse.

Hur länge används åkpåse?

Det är lite olika hur länge föräldrarna väljer att använda åkpåsen och vissa använder det enda upp till 4 års åldern men då gäller det att köpa en stor åkpåse redan från början. Men oftast brukar det vara fram till förskoleåldern och en liten tid efter det. Ibland vill även förskolan att föräldrar tar med en åkpåse till förskolan.