Behöver man en åkpåse?

Både ja och nej men när det är väldigt kallt ute så måste du nästan ha en åkpåse och ett par väldigt varma kläder. Men det fina med åkpåsar är att det är betydligt enklare när man ska sätta i / ta ut sitt barn ur vagnen i och med du slipper ta av en massa kläder med en overall.

Men visst det är inget måste egentligen dock krävs det att man klär sitt barn väldigt varmt om det är kallt ute och gärna med filtar eller dylikt för att skydda barnet.

Det som talar för en åkpåse är att du oftast inte behöver klä ditt barn med en massa kläder och är det normal temperatur (5-10 plusgrader) utomhus så räcker det oftast vanliga kläder och en åkpåse. Gärna en mössa också.

Åkpåsar är väldigt praktiska och är något som rekommenderas till alla föräldrar då du som förälder sparar en hel tid med att slippa klä på- av alla ytterkläder när det är dags att gå en runda med vagnen. En åkpåse räcker oftast väldigt långt.

Kryper temperaturen ner under 0 grader så bör man nog se över så barnet har tillräckligt med kläder på sig även i åkpåsen. Detta är dock endast en generell rekommendation då vissa åkpåsar är väldigt tjocka och isolerar väldigt bra mot kyla så lite olika kan det vara från åkpåse till åkpåse.